Gratis proefformulier voor bij bierproeverij

Een proefformulier voor je bierproeverij gebruiken zal de deelnemers helpen in het beter leren benoemen van wat je proeft. Omdat je bewuster proeft en probeert op papier te schrijven wat je proeft, zul je uiteindelijk je smaak verder ontwikkelen.

Heb ik een proefformulier echt nodig?

Zoals eerder gezegd, een proefformulier helpt bij het benoemen wat je proeft, en dus zorgt het er automatisch voor dat je aandachtiger gaat proeven en beter wordt in het benoemen van wat je ruikt en proeft. Het vergt echter wel wat concentratie, het bijhouden van wat je proeft op papier. Als je dus een proeverij puur voor de gezelligheid wilt doen, kun je deze ook prima achterwege laten.

Uiteraard kun je hem ook gewoon downloaden om zelf een keertje, voor de lol, te gebruiken als je een bier zit te proeven. Ook om je eigen smaak te verbeteren, kun je dit een aantal keer doen. Je hebt in ieder geval niets te verliezen! Hierbij ook een voorbeeld, zodat je een beetje een idee hebt van hoe je hem in kunt vullen.

In de vrije ruimtes kun je zo gedetailleerd of uitgebreid gaan als je wilt. Het eindoordeel helpt je wellicht om te bepalen of je een bier nog een keer wilt drinken.. Daar kun je trouwens ook een app als Untappd voor installeren!

Proefformulier voor jouw eigen bierproeverij

Hier zie je een voorbeeld van het proefformulier wat je helemaal gratis van me kunt ontvangen! Als je hier je naam en e-mailadres invult, zit hij binnen enkele ogenblikken in je mailbox.