Over DeBiermeneer

Mark Henke – Founder en Biersommelier

Hoi! Ik ben Mark, en in mijn rol als de biermeneer probeer ik mensen enthousiast te maken voor wat ik het liefste doe, proeven! Rond m’n twintigste kwam ik in aanraking met speciaalbier, m’n vader dronk graag Grimbergen en Leffe. Zo leerde ik wat biertjes kennen. Vijf jaar later begon ik met zelf brouwen. Geen bierstijl was mij te gek, ik wilde alles proberen, ontdekken en natuurlijk.. proeven! Dat brouwen bleek ik even later ook nog wel aardig in de vingers te hebben toen ik in 2016 Nederlands Kampioen werd.

Kort daarna begon ik met het geven van brouw-workshops voor De Bierpionier, lekker mensen vanalles leren over bier, het brouwen ervan en natuurlijk weer.. proeven! In 2018 werd ik “Opperbeer” van het smaakpanel bij Beer in a Box waar ik de Beer help bij het selecteren van bieren die in de box komen (vooral veel proeven dus), en proeverijen geef aan iedereen die dat graag wil. Tussen alle proeverijen en workshops door besloot ik ook nog te starten aan mijn opleiding tot internationaal Biersommelier, en in september 2019 mocht ik als kers op de taart mijn diploma in ontvangst nemen!

“Daar moet je iets mee gaan doen”, zegt mijn omgeving. Nou, hier ben ik dan 🙂

Jaap van der Velden – Biersommelier

Hoi, ik ben Jaap. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor bijzonder smaakvolle bieren en geniet van lokale brouwerijen en hun vaak enthousiaste brouwers op bierfestivals. Vier jaar geleden besloot ik om me in te schrijven voor de opleiding tot Biersommelier en daar heb ik geen moment spijt van gehad! In het Oostenrijkse Obertrum heb ik (tegelijk met Mark) mijn diploma in ontvangst mogen nemen. 

Ik startte toen ook met brouwen, met hop uit eigen tuin. Ik heb mogen jureren in de verkiezing van Brabants Lekkerste Bier en heb als jurylid deelgenomen aan een aantal blindproefwedstrijden. De ultieme ontspanning vind ik trouwens in het bereiden van mooie gerechten op de BBQ en daar een passend bier bij te serveren. Om dat samen te (laten) proeven, is toch wel de ultieme kick. Op mijn Instagram kun je daar meer over lezen!

Ik blijf altijd leren over bier, het brouwproces, de invloed van verschillende ingrediënten en keuzes tijdens het brouwen, maar zeker ook over bier-spijscombinaties. Het is bijzonder hoe een hapje en drankje elkaar kunnen versterken – of soms onverwachts onderuit kunnen halen. Ik kom graag bij jou langs om mijn passie met je te delen!

wat anderen zeggen over debiermeneer

Bier drinken was nog nooit zo leuk!

Rated 5 out of 5
januari 2023

Als kerstcadeau gaf ik mijn fammm een bierproeverij. Vandaag was het zover een heuse bierproeverij van Mark a.k.a. de Biermeneer.

Bier proeven met lekkere bijpassende hapjes en leuke verhalen. Het was top geen omkijken naar alles was top geregeld.

Super bedankt Mark!!

Irene

Bierproeverij met hapjes

Rated 5 out of 5
januari 2023

Wat een leuke bierproeverij. En dat voor geen bierdrinker. Ondanks dit waren 3 biertjes van de 6 echt lekker in combinatie met een lekker hapje. Mark deed het super leuk en profi. Aanrader.

Sandra

Verassende smaken en leuke uitleg

Rated 5 out of 5
november 2022

Mark laat je op een prettige manier kennismaken met de verschillende smaken die bier kan hebben. Prima uitleg en de hapjes die Mark bij de biertjes combineert, maakt de proeverij echt compleet.

Edwin

Leuk, lekker, leerzaam en gezellig

Rated 4 out of 5
november 2022

Ontspannen sfeer en leuke interessante info over alle bieren. Combinatie met hapjes top! Smaakt naar meer en dat terwijl ik eigenlijk helemaal geen bierdrinker ben.

Lisette

Leuke ontspannen proeverij

Rated 4 out of 5
november 2022

Leuke kennismaking met andere bieren met lekkere hapjes. Combinatie van bier en hapjes zeker aanrader

Leon van der Riet

Gezellig, lekker en leerzaam

Rated 4 out of 5
november 2022

Fijne combinatie van lekkere bieren, hapjes en info op een rustige manier. Genoten van de smaken en ambiance.

Ward

Leuke en lekkere proeverij

Rated 5 out of 5
november 2022

Mark had alles tot in de puntjes voorbereid terwijl wij erg last-minute waren met de aanvraag. Alle hapjes waren huisgemaakt en de bieren waren stuk voor stuk uniek, lekker en interessant. Helemaal door de goede uitleg van Mark erbij. De hapjes waren complementair en het was leuk om te zien dat de biertjes anders proefde. We waren vergeten te zeggen dat de bierproeverij in het engels moest door een paar van onze engelstalige collega’s, maar dat was geen probleem voor Mark. Hij was zeer flexibel en liet alles weer spik en en span achter! volgende keer zeker weer.

Emma

Top proeverij, thanks Marc!!

Rated 5 out of 5
oktober 2022

Lekkere bieren met fijne complimenterende hapjes… goud!

Robert

Super leuk 😁

Rated 5 out of 5
oktober 2022

Echt verrassend, heel divers.. op een leuke wijze uitleg gekregen over de Biertjes. De variatie maakt dat je biertjes proef die je anders niet zou kennen.

Pater

Smaakvol

Rated 4 out of 5
oktober 2022

Leuk een informatieve verhalen bij de verschillende bieren. Niet te lang en een sowieso een leuke ervaring met de bijbehorende hapjes.

Toppie

Super ervaring ,we hebben meestal een wijn proeverij maar dit is zeker een aanrader

Rated 5 out of 5
oktober 2022

Goed verteld geen bier vrouw maar dit was echt lekker. Genoten .

Máry de lange

Leuk

Rated 5 out of 5
oktober 2022

Leuke middag met verrassende uiteenlopende biersmaken in combinatie met lekkere hapjes

Bollo

Alkmaar 23092023

Rated 3 out of 5
september 2022

Prima verhaal over met verassende variëteit van bieren. Zeer goede uitleg en antwoord op verschillende vragen.

Patrick Leinarts

Leerzaam en zeer gezellig

Rated 4 out of 5
september 2022

Marc legt het hele proces goed uit in de workshop. Leuk om zelf te ervaren wat erbij komt kijken. Goede proeverij met heerlijke lunch en plankjes tussendoor. Je komt niets tekort.

Gerard Bakker

Goed Beter Best

Rated 5 out of 5
september 2022

Klasse geregeld. Goede bieren, goede uitleg en zeer goed verzorgd

Cas

TOP DAG GEHAD.

Rated 5 out of 5
september 2022

Marc weet alles, niks ik hem vreemd. Goede uitleg, lekkere proef bieren. Mooi complete middag gehad.

Ron

Gezellig en leerzaam

Rated 4 out of 5
september 2022

Erg gezellig en leerzaam leuke dag gehad

Peter Duineveld

Prima

Rated 5 out of 5
september 2022

Ik vind het een prima presentatie. Marc is gedreven.

Goed verzorgd en gezellig

Frits Nelis

Super dag gehad

Rated 5 out of 5
september 2022

Goed verzorgd en leerzame middag!

Ronald

Verassend lekker

Rated 5 out of 5
september 2022

Lekkere bieren geproefd die ook nog iets speciaals hadden.

Dave

Smaakvol en gezellig!

Rated 5 out of 5
september 2022

Mark geeft een leuke uitleg bij ieder biertje en houdt wel van een grapje tussendoor! Lekkere biertjes en goede service.

Pieter

Hee Mark, ja prima!

Rated 5 out of 5
september 2022

Prettige afwisseling in biersoorten. Heeft op elke vraag een passend antwoord en ruime kennis van het vak.

Tjeu Lenders

Leuke proeverij

Rated 5 out of 5
augustus 2022

Met passie wordt er verteld over de bieren met bijpassende hapjes. Verder mag je alles vragen en heeft hij veel kennis. Aanrader!

Jesca

Lekkere speciaal biertjes met bijbehorende hapjes

Rated 4 out of 5
augustus 2022

Een goede mix tussen hapjes en speciaal biertjes, waarbij elk biertje totaal anders was. Goede verhalen en onderbouwing bij de biertjes. Daarnaast ook duidelijke antwoorden bij de vragen die gesteld werden. Mark heeft veel kennis van bier als gecertificeerd sommelier.

Frank

Super leuke bierproeverij met lekker hapjes

Rated 5 out of 5
augustus 2022

Zeker een aanrader! Bierproeverij met hapjes bij je thuis

Jitsk

Goed om te weten; ik geef nu zo’n 8 jaar proeverijen en workshops, maar heb pas recent de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten. Proeverij of workshop van mij gehad? Je kunt me hier beoordelen!