Over DeBiermeneer

Mark Henke – Founder en Biersommelier

Hoi! Ik ben Mark, en in mijn rol als de biermeneer probeer ik mensen enthousiast te maken voor wat ik het liefste doe, proeven! Rond m’n twintigste kwam ik in aanraking met speciaalbier, m’n vader dronk graag Grimbergen en Leffe. Zo leerde ik wat biertjes kennen. Vijf jaar later begon ik met zelf brouwen. Geen bierstijl was mij te gek, ik wilde alles proberen, ontdekken en natuurlijk.. proeven! Dat brouwen bleek ik even later ook nog wel aardig in de vingers te hebben toen ik in 2016 Nederlands Kampioen werd.

Kort daarna begon ik met het geven van brouw-workshops voor De Bierpionier, lekker mensen vanalles leren over bier, het brouwen ervan en natuurlijk weer.. proeven! In 2018 werd ik “Opperbeer” van het smaakpanel bij Beer in a Box waar ik de Beer help bij het selecteren van bieren die in de box komen (vooral veel proeven dus), en proeverijen geef aan iedereen die dat graag wil. Tussen alle proeverijen en workshops door besloot ik ook nog te starten aan mijn opleiding tot internationaal Biersommelier, en in september 2019 mocht ik als kers op de taart mijn diploma in ontvangst nemen!

“Daar moet je iets mee gaan doen”, zegt mijn omgeving. Nou, hier ben ik dan 🙂

Jaap van der Velden – Biersommelier

Hoi, ik ben Jaap. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor bijzonder smaakvolle bieren en geniet van lokale brouwerijen en hun vaak enthousiaste brouwers op bierfestivals. Vier jaar geleden besloot ik om me in te schrijven voor de opleiding tot Biersommelier en daar heb ik geen moment spijt van gehad! In het Oostenrijkse Obertrum heb ik (tegelijk met Mark) mijn diploma in ontvangst mogen nemen. 

Ik startte toen ook met brouwen, met hop uit eigen tuin. Ik heb mogen jureren in de verkiezing van Brabants Lekkerste Bier en heb als jurylid deelgenomen aan een aantal blindproefwedstrijden. De ultieme ontspanning vind ik trouwens in het bereiden van mooie gerechten op de BBQ en daar een passend bier bij te serveren. Om dat samen te (laten) proeven, is toch wel de ultieme kick. Op mijn Instagram kun je daar meer over lezen!

Ik blijf altijd leren over bier, het brouwproces, de invloed van verschillende ingrediënten en keuzes tijdens het brouwen, maar zeker ook over bier-spijscombinaties. Het is bijzonder hoe een hapje en drankje elkaar kunnen versterken – of soms onverwachts onderuit kunnen halen. Ik kom graag bij jou langs om mijn passie met je te delen!

wat anderen zeggen over debiermeneer

Een heerlijk verzorgd avondje

Rated 5 out of 5
augustus 2022

Heerlijke hapjes en echt speciale biertjes. Mooi verhaal en toch weer wat over bier geleerd. Zeker een aanrader!

Sjoerd

Lekker bier, leuke proeferij

Rated 5 out of 5
augustus 2022

Zoals de titel al aangeeft. Heerlijke biertjes met een bier sommelier die duidelijk verstand heeft van wat hij schenkt! Ook erg lekkere bijpassende hapjes.

Erik

Mooie bieren en combinaties

Rated 5 out of 5
augustus 2022

Een goed verhaal bij de bieren, met een bijbehorend hapje. Leuk dat je eerst mag gissen wat het is en een mooie onderbouwing krijg.

Emiel

Bierproeverij

Rated 5 out of 5
augustus 2022

Prima hapjes bij een verscheidenheid aan bieren. Mark luistert goed naar de wensen van de groep en past zich hierop aan.

Kan bij elk biertje veel vertellen en veel vragen beantwoorden met de opgedane kennis.

Aanrader!

Esther

Twist Weekend 2022

Rated 5 out of 5
juni 2022

Veel kennis van bieren, bijzondere keuzes in bieren en heerlijke hapjes. Een gezellige middag uit!

John

Lekker, leuk, goed eten en lekkere biertjes

Rated 5 out of 5
juni 2022

Heel goed eten, goede biertjes hele leuke interactieve uitleg met leuke vragen en een mooie prijs voor de winnaar!

Vincent

Leuke bierproeverij met lekkere hapjes

Rated 5 out of 5
juni 2022

Hapjes en drankjes zijn goed gematched.

Gezellige host.

Aanrader

Mitchel

Heel leuk!!

Rated 5 out of 5
juni 2022

Leuke verhaal en lekkere hapjes!

JoanG

Zo mag hij zich zeker noemen..

Rated 5 out of 5
mei 2022

Prachtige dag gehad met Mark, die op een zeer leuke manier zijn verhaal vertelde betreft brouwen van bier. Hij liet ons een paar heerlijke bietjes proeven.. echt top..

William.

Heel interessant

Rated 4 out of 5
mei 2022

Duidelijk verhaal. Heb er veel van opgestoken.

Bert Pansier

Leuk en leerzaam

Rated 5 out of 5
mei 2022

De man(Mark) een gepassioneerd mens die goed over zijn passie (bier) brouwen een dagvullende workshop aanbied.

Top leerzaam en zeer gewaardeerd!

Jan

De Biermeneer op locatie

Rated 5 out of 5
mei 2022

Geweldige ervaring gehad met Mark in de Belgische Ardennen. Vol overtuiging het gehele brouwproces uitgelegd, hele goede bier proeverij met uitleg, heerlijke complementaire hapjes en veel uitleg over de geschiedenis van het bier en de ingrediënten. Een hele gezellige bierkenner die van z’n hobby deels z’n vak heeft gemaakt. Een echte aanrader!

Marc Pansier

Deskundig met een knipoog

Rated 4 out of 5
mei 2022

Mark leert je speels en met een knipoog hoe je een biertje kunt brouwen. Leuk met een groep vrienden en/of vriendinnen.

Frans

Bierbrouwen

Rated 4 out of 5
mei 2022

Een heel gezellig en leuke middag. Bedankt Mark

John

Zeer kundig en leerzaam en nu 4 weken afwachten of onze IPA lekker zal zijn.

Rated 5 out of 5
mei 2022

Top middag gehad met lekkere biertjes en ons eigen bier gebrouwen.

Stephan

Clubweekend

Rated 5 out of 5
mei 2022

Gezellig middag top gedaan.

Ron

Bierbrouwworkshop

Rated 5 out of 5
mei 2022

Leerzaam, interessant, leuke proeverij met complementaire hapjes en ben benieuwd naar ons gebrouwen biertje over 4 weken

Toon Rooijmans

Heerlijk en leerzaam

Rated 4 out of 5
mei 2022

Was een gezellige en leerzame biermiddag

Fred

Bier proeverij

Rated 5 out of 5
mei 2022

We hebben genoten, was heel leerzaam, en vooral lekker

Tina Luimstra

Goede informatie van Mark!

Rated 5 out of 5
april 2022

Kundige biersommelier die leuk en met geduld vertelt over de bieren die hij schenkt. Parate kennis gecombineerd met lokale en verschillende soorten bieren. Aanrader!

Charles

Heerlijke avond

Rated 5 out of 5
april 2022

Wat een fijne en gezellige avond met Mark en zijn gekozen biertjes. Heerlijke nieuwe biertjes geproefd en veel nieuwe weetjes. Zeker aan te raden. Dankjewel ‘De bier meneer!’.

Anne

Top avond met Mark!

Rated 5 out of 5
april 2022

We hebben een topavond gehad met Mark, die echt bijzondere biertjes mee had en daar zeer kundig en enthousiast over heeft verteld. Zeker een aanrader!

Lenneke

Bierproeven met Mark

Rated 5 out of 5
april 2022

Super leuke en lekkere bierproeverij voor mijn verjaardag gekregen. Mark was zeer deskundig en kan de groep goed meenemen in zijn bevindingen en de groep meenemen in de smaken.

Thomas

Top proeverij aan huis

Rated 5 out of 5
april 2022

Mark is een man met veel kennis van bier. Leuke uitleg en lekkere biertjes. Heel gevarieerd. Het was een gezellige avond dankzij hem. Zeker een aanrader!

Daisy

Goed avondje leuke biertjes proeven

Rated 5 out of 5
april 2022

Gezellige avond gehad waarbij Mark een leuke toelichting had op de door hem meegenomen biertjes. Leuk voor zowel beginnende bierdrinkers als mensen met meer ervaring.

Gina

Goed om te weten; ik geef nu zo’n 8 jaar proeverijen en workshops, maar heb pas recent de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten. Proeverij of workshop van mij gehad? Je kunt me hier beoordelen!