Over DeBiermeneer

Hoi! Ik ben Mark, en in mijn rol als de biermeneer probeer ik mensen enthousiast te maken voor wat ik het liefste doe, proeven!

Zo’n 12 jaar geleden kwam ik in aanraking met speciaalbier, m’n vader dronk graag Grimbergen en Leffe. Zo leerde ik wat biertjes kennen. Vijf jaar later, zo’n zeven jaar geleden dus, stortte ik me op het brouwen. Geen bierstijl was mij te gek, ik wilde alles proberen, ontdekken en natuurlijk.. proeven! Dat brouwen bleek ik even later ook nog wel aardig in de vingers te hebben toen ik in 2016 Nederlands Kampioen werd.

Kort daarna begon ik met het geven van brouw-workshops voor De Bierpionier, lekker mensen vanalles leren over bier, het brouwen ervan en natuurlijk weer.. proeven! In 2018 werd ik “Opperbeer” van het smaakpanel bij Beer in a Box waar ik de Beer help bij het selecteren van bieren die in de box komen (vooral veel proeven dus), en proeverijen geef aan iedereen die dat graag wil. Tussen alle proeverijen en workshops door besloot ik ook nog te starten aan mijn opleiding tot internationaal Biersommelier, en in september 2019 mocht ik als kers op de taart mijn diploma in ontvangst nemen!

“Daar moet je iets mee gaan doen”, zegt mijn omgeving. Nou, hier ben ik dan 🙂

wat anderen zeggen over debiermeneer

Deskundig met een knipoog

Rated 4 out of 5
mei 2022

Mark leert je speels en met een knipoog hoe je een biertje kunt brouwen. Leuk met een groep vrienden en/of vriendinnen.

Frans

Bierbrouwen

Rated 4 out of 5
mei 2022

Een heel gezellig en leuke middag. Bedankt Mark

John

Zeer kundig en leerzaam en nu 4 weken afwachten of onze IPA lekker zal zijn.

Rated 5 out of 5
mei 2022

Top middag gehad met lekkere biertjes en ons eigen bier gebrouwen.

Stephan

Clubweekend

Rated 5 out of 5
mei 2022

Gezellig middag top gedaan.

Ron

Bierbrouwworkshop

Rated 5 out of 5
mei 2022

Leerzaam, interessant, leuke proeverij met complementaire hapjes en ben benieuwd naar ons gebrouwen biertje over 4 weken

Toon Rooijmans

Heerlijk en leerzaam

Rated 4 out of 5
mei 2022

Was een gezellige en leerzame biermiddag

Fred

Bier proeverij

Rated 5 out of 5
mei 2022

We hebben genoten, was heel leerzaam, en vooral lekker

Tina Luimstra

Goede informatie van Mark!

Rated 5 out of 5
april 2022

Kundige biersommelier die leuk en met geduld vertelt over de bieren die hij schenkt. Parate kennis gecombineerd met lokale en verschillende soorten bieren. Aanrader!

Charles

Heerlijke avond

Rated 5 out of 5
april 2022

Wat een fijne en gezellige avond met Mark en zijn gekozen biertjes. Heerlijke nieuwe biertjes geproefd en veel nieuwe weetjes. Zeker aan te raden. Dankjewel ‘De bier meneer!’.

Anne

Top avond met Mark!

Rated 5 out of 5
april 2022

We hebben een topavond gehad met Mark, die echt bijzondere biertjes mee had en daar zeer kundig en enthousiast over heeft verteld. Zeker een aanrader!

Lenneke

Bierproeven met Mark

Rated 5 out of 5
april 2022

Super leuke en lekkere bierproeverij voor mijn verjaardag gekregen. Mark was zeer deskundig en kan de groep goed meenemen in zijn bevindingen en de groep meenemen in de smaken.

Thomas

Top proeverij aan huis

Rated 5 out of 5
april 2022

Mark is een man met veel kennis van bier. Leuke uitleg en lekkere biertjes. Heel gevarieerd. Het was een gezellige avond dankzij hem. Zeker een aanrader!

Daisy

Goed avondje leuke biertjes proeven

Rated 5 out of 5
april 2022

Gezellige avond gehad waarbij Mark een leuke toelichting had op de door hem meegenomen biertjes. Leuk voor zowel beginnende bierdrinkers als mensen met meer ervaring.

Gina

Geweldige avond met Mark

Rated 5 out of 5
april 2022

Bijzondere en lekkere bieren gedronken. Echt leuk om te doen, zeker met zo’n ervaren host als Mark.

Jelle

ik raad debiermeneer aan

Rated 5 out of 5
december 2021

Met ons bedrijf een leuke en educatieve bierproeverij met bijpassende hapjes gehad! Duidelijke uitleg en interessante dingen geleerd. Bijvoorbeeld de combinatie van hapjes met de biertjes, hoe die elkaar versterken of helpen. De biermeneer heeft ons een leuke middag bezorgd waar we het als team nog steeds over hebben en leuk op terug kunnen kijken!

Henk Egberink

ECHT EEN AANRADER!

Rated 5 out of 5
december 2021

We hadden een bierproeverij met hapjes voor de verjaardag van onze vriend. De communicatie met Mark was vanaf het begin super (vooral voor het testen beantwoordde hij al onze vragen en regelde alles supersnel via de mail!).
Hij is erg vriendelijk en gepassioneerd in wat hij doet. De bieren zijn geweldig, maar ik zou zeker aanraden om ook de snacks te doen om de volledige ervaring te krijgen!
We zullen het zeker herhalen!

Lucía Díaz

Goed om te weten; ik geef nu zo’n 8 jaar proeverijen en workshops, maar heb pas recent de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten. Proeverij of workshop van mij gehad? Je kunt me hier beoordelen!