WORKSHOP BIER BROUWEN

Zelf bier brouwen, hoe gaaf is dat? Daarvoor is mijn workshop bier brouwen. Je houdt van speciaalbier, je hebt vast al wat verschillende bieren gedronken, en wilt graag leren hoe het gemaakt wordt? Misschien weet je dat al, maar zou je het graag een keer zelf willen doen. Ik kan je vertellen, het is hartstikke leuk! Ik heb al zeer veel ervaring opgedaan met het brouwen van bier en het geven van workshops over bier brouwen. Ik weet alles van bier en dus het brouwen ervan, en vind het geweldig mijn passie over te brengen op jou! Klinkt dat goed?

We brouwen op een Speidel Braumeister, de crème de la crème van de hobbybrouw-apparatuur

WORKSHOP BIER BROUWEN

Dan is een bierbrouw-workshop echt iets voor jou. Tijdens een dag- of avondsessie leer je van alles over bier en het (thuis) brouwen daarvan. Naast leerzaam maken we het natuurlijk vooral leuk. Bonus: jij bent aan het eind van de workshop een bier-expert. Boek mij, ik kom bij je langs en we maken er een geweldige tijd van!

DE WORKSHOP UITGELEGD

Voordat ik bij je langs kom hebben we contact over wat je wilt brouwen. Je kunt een biertype kiezen en we vormen zo samen een recept waar uiteindelijk het bier uitkomt zoals jij dat graag wilt hebben. Op de dag zelf beginnen we met een stukje theorie, want je moet natuurlijk wel weten waar je mee bezig bent. Wel op een gezellige manier natuurlijk, geen droge stof. De basis van de theorie krijg je mee in de vorm van een hand-out, dus als je iets vergeten bent kun je het altijd nog teruglezen..

De basis van de theorie krijg je mee in de vorm van een hand-out

Als jullie opgeleid zijn tot bierbrouwers in de dop is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Schroten (de mout “vermalen”), maischen, filteren, koken en koelen. Het komt allemaal aan bod en je mag het allemaal zelf doen. We brouwen op een Speidel Braumeister, de crème de la crème van de hobbybrouw-apparatuur. Grotere varianten van deze brouw-automaat worden zelfs in commerciële brouwerijen gebruikt. Het fijne van die machine is dat er veel automatisch gaat en dat je dus vaak je handen vrij hebt om… bier te proeven natuurlijk! Dat doen we voldoende tussendoor. Aan het eind van de workshop ben je niet alleen een ervaring rijker, maar ook een grote fles met gistend bier. Iedereen krijgt zijn of haar aandeel mee naar huis. Onder het waterslot zie je thuis zelf hoe het wort (want zo heet het na het brouwen) verandert in bier. Uiteindelijk vul je zelf de bieren af in bierflesjes met wat suiker erbij. Een paar weken geduld levert uiteindelijk iets heel moois op!

Aan het eind van de workshop ben je niet alleen een ervaring rijker, maar ook een grote fles met gistend bier

DE WORKSHOP SAMENGEVAT

  • Unieke interactieve workshop bij jou thuis of op het werk
  • Alles leren over bier en hoe het gebrouwen wordt
  • Gave hand-out waarin je alles kunt volgen en teruglezen
  • Tussendoor lekker bier proeven (9 proefglazen)
  • Aan het eind van de rit jouw bier gistend onder een waterslot
  • Minstens vier flesjes per persoon, maar eigenlijk altijd meer
  • Workshops zijn te boeken vanaf 6 personen
  • €79,- per persoon (+ eventuele reiskosten*)
  • Duurt 6-7 uur, tussendoor is eventueel ruimte voor andere activiteiten, maar dat is niet noodzakelijk (we vermaken ons sowieso wel)

* €0,25/km, de eerste 20km is gratis, ik kom vanuit Alkmaar

Workshop bij jou thuis of op het werk boeken? Vul het onderstaande formulier in! Je aanvraag is vrijblijvend tot we eruit zijn. Wil je een andere invulling aan de workshop, bijvoorbeeld voor meer of minder mensen, een andere hoeveelheid bier of een uitgebreidere dag? Vul ook gewoon het contactformulier in en vertel me wat je zou willen, dan ga ik het regelen.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]