Workshop bierbrouwen

Een workshop bierbrouwen. Aan het eind van de dag met je eigen bier naar huis.. Zelf bierbrouwen is echt ontzettend leuk. Daarom ben ik deze workshops gaan geven! Wat kun je, naast gegarandeerd de leukste workshop die je ooit gedaan hebt (ja echt), nog meer verwachten:

 • Onvergetelijke en unieke workshop bierbrouwen bij jou thuis of op het werk
 • Je wordt een expert als het gaat over het brouwproces
 • Mooie hand-out waaruit je alle informatie nog eens kunt halen
 • Bier proeven tussendoor is ontzettend belangrijk (9 proefglazen)
 • Een goede lunch én een uitgebreide hapjesplank tussendoor
 • Alle deelnemers een fles gistend jongbier mee naar huis
 • Uiteindelijk zeker vier afgevulde flesjes per persoon, vaak meer
 • Workshops organiseer ik vanaf 8 personen
 • €149* per persoon (€135 per persoon vanaf 15 personen)
 • Duurt ongeveer 5 á 6 uur

*Reiskosten bedragen €0,30/km. We hebben sommeliers door heel Nederland en proberen altijd de reisafstand zo kort mogelijk te houden. Bij proeverijen of reistijd tijdens kantooruren (ma-vr 9:00u-17:30u) kan een extra toeslag van toepassing zijn.

Boek hier of lees verder.

Een workshop bier brouwen, alles leren over bier, lekker proeven en een dag waarna je uiteindelijk met je eigen bier naar huis gaat. Boek nu!

DE BIERMENEER OP LOCATIE

“Geweldige ervaring gehad met Mark in de Belgische Ardennen. Vol overtuiging het gehele brouwproces uitgelegd, hele goede bier proeverij met uitleg, heerlijke complementaire hapjes en veel uitleg over de geschiedenis van het bier en de ingrediënten. Een hele gezellige bierkenner die van z’n hobby deels z’n vak heeft gemaakt. Een echte aanrader!” -Marc Pansier

Workshop bierbrouwen, mei 2022 – Klik hier voor alle beoordelingen

Voor de workshop bierbrouwen brouwen we op een Speidel Braumeister, de Ferrari onder de brouwketels!
Voor de workshop bierbrouwen brouwen we op een Speidel Braumeister, de Ferrari onder de brouwketels!

Je drinkt graag speciaalbier en wilt weten hoe het gemaakt wordt? Of weet je dat al, en wil je het een keer zelf doen? Je eigen bier uiteindelijk drinken is een van de leukste dingen die er zijn. Precies dat kun je uiteindelijk zelf ervaren na deze workshop! Ik heb al veel ervaring opgedaan met het geven van workshops en weet alles van bier en hoe je het brouwt.

Workshop bierbrouwen

Ben je al enthousiast geworden? Dan is deze bierbrouw-workshop echt iets voor jou. We gaan een dag of avond lekker brouwen. Je leert dus alles over bier en het proces. Het is zeker niet alleen maar leerzaam, we maken er natuurlijk een gezellige tijd van! Met lekkere bieren proeven, mooie hapjes eten en misschien wel een quizje tussendoor. Als we klaar zijn loop jij naar buiten als bier-expert. Vraag een workshop aan, dan kom ik naar je toe!

De workshop uitgelegd

Eerst hebben we per mail contact over wat voor bierstijl je wilt brouwen. Ik maak dan een recept, zodat we een bierbrouwen wat naar jouw smaak gemaakt is. De workshop start met een stukje theorie, want het is belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent ;-). Geen droge stof, wel op een leuke manier. Je krijgt de theorie mee in een hand-out, dus je kunt alles later nog eens rustig teruglezen.

Tijdens de workshop bier brouwen word je ondersteund door een hand-out die je aan het eind van de dag mee naar huis kunt nemen.

Na de theorie weten jullie wat er moet gebeuren, snel starten dus. We beginnen met het schroten (het “vermalen” van de mout), daarna maischen we, om vervolgens te filteren en dan de wort te koken en later terug te koelen. Alle stappen komen voorbij, en je mag alles zelf doen. Dat brouwen doen we met een Speidel Braumeister, de Ferrari onder de brouwketels. De grotere maatjes van deze ketel worden ook in commerciële brouwerijen gebruikt. Het grote voordeel van deze Braumeister? Veel gaat automatisch, dus we hebben regelmatig de handen vrij om… bier te proeven! Dat hoort er natuurlijk bij, dus we proeven tijdens het brouwen maarliefst 9 bieren.

DESKUNDIG MET EEN KNIPOOG

“Mark leert je speels en met een knipoog hoe je een biertje kunt brouwen. Leuk met een groep vrienden en/of vriendinnen.” -Frans

Workshop bierbrouwen, mei 2022 – Klik hier voor alle beoordelingen

Bier na de workshop

Als de brouwdag erop zit ben je niet alleen een leuke ervaring rijker, maar krijg je (jullie allemaal) ook een grote fles met jongbier mee naar huis. Dat is bier wat nog moet vergisten, maar daar leer ik je alles over. Onder het waterslot zie je thuis zelf hoe dit jongbier (of wort, zo heet het na het brouwen) door de gist transformeert naar bier. Aan het eind van het gistproces kun je zelf het bier in flesjes doen, met wat suiker erbij. Een paar weekjes geduld, maar dat geduld wordt zeker beloond, met een paar flessen heerlijk zelfgebrouwen bier!

Aan het eind van de workshop bier brouwen krijg je een gietfles met gistend bier mee naar huis.

Reserveer nu!

Workshop bierbrouwen bij jou thuis of op de zaak boeken? Vul het formulier in! Je aanvraag is vrijblijvend, je zit niet direct ergens aan vast. Wil je wat van de workshop aanpassen zoals meer of minder mensen, meer of minder bier of bijvoorbeeld andere activiteiten tussendoor doen? Als je jouw wensen kenbaar maakt, komen we er vast wel uit.

  Jouw gegevens

  De proeverij

  Gewenste datum

  Tijdstip

  Aantal deelnemers: