DeBiermeneer feliciteert Yoran
Op 25 maart 2025 vond er een ware bierstrijd plaats in de iconische Jopenkerk in Haarlem. Tijdens een spannende play-off werd bepaald wie de allerlaatste plek in het Nederlandse team voor het WK Biersommeliers 2025 zou veroveren. Vier fanatieke kenners gingen de strijd met elkaar aan, elk met één doel: een plek in het team dat Nederland in september zal vertegenwoordigen in Duitsland. Uiteindelijk was het Yoran Zonneveld die er met de winst vandoor ging, nadat hij in de finale zijn bierkennis én presentatie-skills overtuigend liet zien. Martin ter Harkel eindigde als tweede en is benoemd tot stand-by reserve.

Blind proeven, strak presenteren
De avond was opgedeeld in twee halve finales en een spannende eindronde. In de eerste ronde moesten de deelnemers een onbekend bier presenteren aan een deskundige jury, zonder enige voorbereiding. Denk: glas, geur, slok, en gáán. Yoran en Viktor trapten af met een tripel van Texelse makelij, gevolgd door Martin en Kevin met een stevige weizendoppelbock. De jury — bestaande uit vakmensen Eric van der Lugt, Rob Alphenaar en foodpairing-specialist Arvid Bergström — beoordeelde streng maar rechtvaardig op stijlherkenning, smaakomschrijving en passende eetcombinaties. In de finale kregen de twee overgebleven kandidaten drie bieren voor zich: kies er eentje, en geef binnen twee minuten een complete presentatie. Yoran koos voor een special edition van Maallust, Martin ging voor een klassieker van La Trappe. De jury was unaniem: Yoran had nét dat beetje extra.
Op naar Duitsland – en jij leest het hier
Door zijn winst mag Yoran zich aansluiten bij het officiële Nederlandse team voor het WK Biersommeliers in Duitsland. Een mooie erkenning voor zijn kennis, smaak en passie voor bier. Martin blijft stand-by als reserve, mocht er onverhoopt iets veranderen in het team. Natuurlijk houden wij bij DeBiermeneer je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het WK. Zodra het toernooi van start gaat, lees je bij ons wie Nederland vertegenwoordigt, hoe het team presteert en – natuurlijk – welke bieren je zelf eens moet proberen.