Bier bij pulled chicken: double IPA

Bier bij deze pulled chicken broodjes is echt heerlijk. Als je het juiste bier uitkiest natuurlijk. Deze broodjes zijn meer een (laat) lunchgerecht dan een hoofdgerecht voor bij het diner, maar als je net zoals ik vakantie hebt, kun je je af en toe wel een biertje bij een late lunch veroorloven, toch?

De pulled chicken buns

Oh man, deze pulled chicken broodjes zijn echt een van mijn favorieten. Het recept komt van Smaakmenutie en ik volg die precies zo op als daar omschreven is. Ook de barbecue-saus maak ik zelf. Weet dat je de kip zeker ook wat langer dan 20 minuten kunt koken, dat maakt hem alleen maar sappiger! Het is een vrij simpel recept wat ook nog eens snel klaar is. Ik weet zeker dat de eerste keer dat je dit broodje maakt, niet de laatste keer is.

her biet dat goed bij pulled chicken gaat is dr raptor van uiltje
Deze bittere, danky en hoppy Imperial IPA doet het uitstekend naast zo’n intens broodje.

Het bier – Uiltje Dr. Raptor

Dit bier is echt een klassieker van Uiltje Brewing Company uit Haarlem. Ze hebben Dr. Raptor (gelukkig) al heel lang in het assortiment, en het is één van mijn favorieten. Een intens smaakvolle imperial IPA van 9,2% alcohol met veel bitters, goed droog, fors hoppig, fruitig en “danky”. Daarnaast heeft dit bier een goede moutige basis om al dat hopgeweld wat tegenwicht te bieden. Verwacht tropisch fruit in het aroma, samen met een hopharsige toets. De smaak is een goeie combinatie van moutigheid met bitters, en een droge afdronk.

her biet dat goed bij pulled chicken gaat is dr raptor van uiltje
Dr. Raptor van Uiltje.

Bier bij pulled chicken

Een barbecue-achtig gerecht is voor mij altijd direct een goede reden om een strakke IPA open te trekken. Dit broodje heeft alle eigenschappen om goed weerstand te bieden tegen deze intense, droge, bittere en hoppige IPA. De barbecuesaus is zoet en heeft genoeg umami, dat laatste geldt ook voor de kip. Daarnaast is de kip vettig. Die hopbitterheid van deze IPA, en het relatief hoge alcoholpercentage, balanceren uitstekend met deze eigenschappen van het gerecht.

Alternatief

Koop gewoon een Dr. Raptor 😉