Bier bij tonijnsalade: tripel

Vandaag combineer ik bier bij een tonijnsalade, een maaltijdsalade van Hello Fresh. Sinds kort hebben wij een abonnement daarop, en dat bevalt ons eigenlijk best goed. Ik word trouwens niet gesponsord ofzo, maar ik word wel gewoon blij van die boxen. Vooral ook omdat ik lekker maaltijden kan uitkiezen waar ik dan mooie bieren naast kan zetten. Vandaag een fijne pairing bij een tripel!

De tonijnsalade

Het is een frisse salade die je warm of koud kunt eten, wij zijn voor net daar tussenin gegaan. Hoe warmer iets is, hoe beter je het proeft. Té warm is ook niet fijn, want het is ten slotte nog wel soort van een salade. Te koud maakt die aardappeltjes wat te overheersend en hard, dus dat leek ons niet zo lekker. Het was een fijne en frisse salade, waarbij de kappertjes, dille en tomaten voor frisheid zorgen en balans bieden tegen de aardappels en de vettige tonijn. Fijn recept!

een mooie frisse maaltijdsalade met tonijn en een tripel erbij

Het bier: Maître Tripel van brouwerij De Meester

Eerlijk; je kunt elke tripel wel naast dit gerecht zetten. Aan het eind van deze blog noem ik wat alternatieven, maar ik had deze toevallig in huis. Gekregen van een goede vriend van me, en ik had al wat lekkere bieren van De Meester gehad! Deze stond me al een tijdje aan te gluren in de koelkast. Het is een tripel met een hoge smaakintensiteit. Veel kruidigheid, een mooie body en relatief wat bitterder dan de gemiddelde tripel. Persoonlijk hou ik niet zo van zoet en meer van bitter, dus deze ging er goed in. Ben je meer een zoetekauw, kun je een wat zoetere variant pakken.

Bier en tonijnsalade

De reden dat dit zo goed combineert heeft met de tonijn en de mayonaise te maken. Vette gerechten combineren bij uitstek goed met bier, omdat de koolzuur helpt dit een fijn geheel te maken. Daarnaast zorgt het droge (en in dit geval bittertje) van een tripel ook voor balans met die tonijn en mayo. Dubbele combi dus. De verse kruiden complementeren het kruidige van die Belgische gist dan weer. Op meerdere manieren dus een goede match!

Alternatief voor deze tripel

Ik kan me voorstellen dat dit bier wat lastig te vinden zou kunnen zijn. In dat geval kan ik twee alternatieven aanbieden.. Ben je meer van de wat zoetere tripels zou je in dit geval voor een Tripel Karmeliet kunnen gaan. Hou je van wat drogers, pak een Duvel!